Gratis verzending vanaf €100
Honderden 5 sterren reviews
Gratis sample pots

13/02/24

Het juiste infotainmentsysteem voor jouw BMW: een complete gids

Wanneer je jouw BMW wilt upgraden met een modern infotainmentsysteem, is het cruciaal om te weten welk systeem compatibel is met jouw auto. BMW’s uit verschillende bouwjaren zijn uitgerust met verschillende infotainmentsystemen: CIC, NBT, en EVO. Elk van deze systemen heeft unieke eigenschappen en vereist een specifiek upgrade pad om naadloos te integreren met de nieuwste technologieën zoals Apple CarPlay en Android Auto. In deze blogpost helpen we je te bepalen welk systeem je nodig hebt voor jouw BMW.

BMW CIC Systeem (2009-2012)

Het CIC systeem, te herkennen aan zijn single iDrive knop en 8.8-inch scherm, was een revolutionaire stap voorwaarts in de auto-infotainment toen het werd geïntroduceerd. Voor eigenaren van een BMW met dit systeem zijn er specifieke CarPlay en Android Auto kits die een naadloze integratie mogelijk maken, zodat je kunt genieten van moderne functies zonder de klassieke uitstraling van je auto te verliezen.

BMW NBT Systeem (2012-2016)

Het NBT systeem bracht verbeteringen in snelheid, grafische weergave en functionaliteit. Met een meer geavanceerde iDrive controller en een optioneel touchscreen, biedt het NBT systeem een goede basis voor upgrades. Voor deze categorie zijn er upgrades beschikbaar die de functionaliteit aanzienlijk verbeteren door het toevoegen van draadloze CarPlay en Android Auto, zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring.

BMW EVO Systeem (2017-2022)

Het EVO systeem, met zijn high-definition touchscreen en verbeterde connectiviteitsopties, vertegenwoordigt het toppunt van BMW’s infotainmenttechnologie. Voor BMW’s met dit systeem zijn er state-of-the-art upgrade mogelijkheden die niet alleen CarPlay en Android Auto integreren, maar ook de algehele functionaliteit van het systeem verbeteren, met behoud van een naadloze integratie met het voertuig.

Aanvullende BMW Infotainmentsystemen

Naast de CIC, NBT, en EVO systemen, kan je BMW uitgerust zijn met een van de volgende geavanceerde systemen, elk met zijn eigen unieke set van functies en compatibiliteitsvereisten:

  • BMW CCC Systeem: Een van de eerste generaties van BMW’s infotainment, ideaal voor bepaalde modellen vóór 2009. Upgrades voor dit systeem kunnen navigatie en audiokwaliteit verbeteren.
  • BMW MGU (iDrive 7): De nieuwste generatie infotainmentsysteem, geïntroduceerd in modellen vanaf 2018. Biedt een hoog niveau van personalisatie en integratie met mobiele diensten.
  • Andere Specifieke Systemen: Sommige BMW-modellen kunnen zijn uitgerust met speciale of gelimiteerde editie infotainmentsystemen. Deze vereisen vaak op maat gemaakte oplossingen om compatibel te zijn met de nieuwste technologieën zoals Apple CarPlay en Android Auto.

Conclusie

Het upgraden van je BMW met een modern infotainmentsysteem verrijkt je rijervaring door toegang te bieden tot de nieuwste technologieën. Afhankelijk van het bouwjaar en het oorspronkelijke systeem van je BMW, kun je een passende upgrade vinden die bij je auto past. Bezoek onze webshop voor meer informatie over de beschikbare systemen en hoe je jouw BMW kunt transformeren.

Gerelateerde artikelen

Apple CarPlay vs. Android Auto: welke is de beste keuze voor jouw auto?

Welkom bij NextGear Media, dé plek waar we de brug slaan tussen jouw auto en de moderne technologie. In een tijdperk waarin auto’s niet alleen meer een middel zijn om van A naar B te komen, maar ook een rijdende extensie van onze digitale levensstijl, is het van cruciaal belang om je infotainmentsysteem up-to-date te […]

Apple CarPlay inbouwen: Een moderne upgrade voor jouw Auto

In de dynamische wereld van auto-infotainment valt het op dat veel voertuigen achterlopen op het gebied van functionaliteit en gebruiksgemak. Klachten over hoge kosten voor kaartupdates, trage respons en verouderde esthetiek zijn aan de orde van de dag. Gelukkig is er een oplossing om jouw auto een eigentijdse update te geven: het inbouwen van Apple […]

Multimedia upgrades voor uw auto

Bekijk onze hoogwaardige infotainment systemen! En ervaar zelf de kwaliteit van NextGear Media

Wishlist
close
Uw wishlist is leeg

Neem een kijkje in ons assortiment!

Naar de shop
Shopping cart1
-
+
Subtotal
520,00